Software gratuit de editare fotografii

Software-ul de editare a fotografiilor

Software-ul de editare a fotografiilor poate fi o achiziție scumpă. Dar dacă programele de abonament nu sunt în limitele bugetului dvs., există o mulțime de programe gratuite de editare a fotografiilor, care vă vor oferi rezultate excelente.

Vestea bună este că nu trebuie să achiziționați Adobe Lightroom . Lucruri uimitoare se pot face cu software-ul liber disponibil.

Software-ul de editare a fotografiilor

Deci, hai să fugim în jos unele dintre cele mai bune opțiuni de editare foto  gratuite.

1. GIMP

Software-ul de editare a fotografiilor

Prima opțiune este popularul GIMP (GNU Image Manipulation Program).

Acesta este un program puternic open source , care oferă multe dintre aceleași caracteristici ca și Adobe Photoshop. Interfața este ceva mai greoaie decât produsele Adobe, dar vă permite să creați câteva imagini minunate.

Programul permite utilizarea a mai multe plugin-uri diferite. Una dintre acestea este adăugarea recentă a Plugin-urilor editorului RAW ( UFRaw sau RawTherapee ), astfel încât să puteți edita imagini RAW. Adăugările de plugin-uri sunt destul de fără sudură.

GIMP este în continuare cel mai bun și cel mai cuprinzător software gratuit de editare a imaginilor disponibil. De asemenea, vine cu o mare listă de tutoriale pentru a vă ajuta să începeți.

DESCĂRCAȚI GIMP

2. Paint.NET

Software-ul de editare a fotografiilor

Paint.NET este un software gratuit de editare a fotografiilor. Nu trebuie confundat cu programul Microsoft Paint (deși are o interfață similară), este mai puțin puternic decât GIMP, dar oferă totuși utilizatorului o mulțime de opțiuni de editare.

Există o gamă largă de plugin-uri disponibile pentru Paint.NET. Acesta nu oferă puterea de editare a imaginilor GIMP, astfel ocupă mai puțină memorie pe computerul dumneavoastra.

Paint.NET vine complet cu filtre și abilitatea de a edita în straturi, similar cu Photoshop. De asemenea, vă permite să ajustați nuanța, contrastul, luminozitatea, curbele, saturația și multe alte opțiuni găsite și în Photoshop.

Paint.NET este un excelent punct de plecare pentru editori de imagini noi. Programul este mult mai puțin complicat decât GIMP și Photoshop.

DESCĂRCAȚI PAINT.NET

3. Photoscape

Software-ul de editare a fotografiilor

Photoscape este un alt program gratuit de editare a imaginilor. Este conceput în primul rând pentru editarea fotografiilor, deci nu este cea mai bună opțiune pentru cei mai avansati.

Photoscape este conceput pentru începători. Acesta este echipat cu opțiuni pentru editarea loturilor, crearea de panorame, abilitatea de a edita fișiere RAW și de a crea GIF-uri. Programul încurajează utilizatorul să experimenteze în mod aleator cu funcții și să exploreze aspectul diferit.

Interfața este foarte diferită de designul tipic al altor programe gratuite de editare a fotografiilor, care este probabil căderea ei. Orice utilizator care are experiență cu GIMP sau Adobe va găsi acest program provocator de utilizat. Dar dacă sunteți un începător complet fără experiență de editare, ar trebui să fie destul de simplu.

Nu este atât de puternic ca și Photoshop-ul, dar pentru începători care doresc un program simplu, ușor de utilizat, aceasta este o opțiune excelentă.

DESCĂRCAȚI PHOTOSCAPE

4. Irfanview

Software-ul de editare a fotografiilor

Irfanview este în primul rând cunoscut sub numele de software de vizualizare a fotografiilor, dar poate fi folosit și pentru editarea și organizarea unor cantități mari de fotografii.

Poate a manipula ușor fișierele mari și permite editări de bază plus multe manipulări avansate ale imaginii. Caracteristicile de editare sunt numeroase, plus puteți edita loturi de imagini.

Pentru cei cu puțină experiență – sau o imensă bibliotecă de imagini – este un program minunat de editare și organizare a imaginilor.

DESCĂRCAȚI IRFANVIEW

5. Fotor

Software-ul de editare a fotografiilor

Fotor este un software gratuit de editare a fotografiilor, care este disponibil pe o serie de platforme (aplicații online, aplicații mobile și software de desktop descărcabil). Programul a fost conceput atât pentru fotografi, cât și pentru profesioniștii de marketing care doresc să creeze desene grafice din imagini.

Are o mulțime de caracteristici de retușare și este foarte util dacă doriți să editați fotografii în mișcare (utilizând aplicația web). Are multe filtre cu un singur clic care fac editarea rapidă și simplă. Deci, dacă sunteți un fotograf amator cu puțină experiență de editare, acest lucru ar trebui să se potrivească nevoilor dumneavoastră.

UTILIZAȚI FOTOR

6. Photoshop Express

Software-ul de editare a fotografiilor

Photoshop Express este o versiune mini a programului desktop Photoshop. Puteți face multe dintre aceleași editări ca programul obișnuit, inclusiv reducerea zgomotului.

Dacă doriți să editați fotografii de pe telefonul smartphone sau tabletă, Photoshop Express este una dintre cele mai bune opțiuni disponibile. De asemenea, funcționează pe browserul dvs., astfel încât să puteți edita imagini de la aproape orice dispozitiv.

Utilizarea Photoshop Express pe tabletă oferă utilizatorilor una dintre cele mai cuprinzătoare opțiuni de editare disponibile. Pentru fotografi smartphone, această aplicație vă oferă o mulțime de flexibilitate și putere pe care alte programe nu o folosesc.

DESCĂRCAȚI PHOTOSHOP EXPRESS

7. Pixlr

Software-ul de editare a fotografiilor

Pixlr este o completare mai recentă și mai cuprinzătoare a gamei de programe software gratuite de editare.

Am experimentat versiunea online prin calculatorul meu de acasa. Există o mulțime de presetări care sunt rapide și ușor de utilizat: există capacități de strat și puteți ajusta elementele precum contrastul, strălucirea și saturația, la fel cum ați proceda în Lightroom.

Unul dezavantaj este că, dacă tragi în RAW, acest program nu va accepta fișierele. Trebuia să le convertesc înainte de a putea începe editarea. În afară de acest dezavantaj, programul este o alternativă extraordinară pentru opțiunile de editare costisitoare. Este probabil unul dintre cele mai bune programe gratuite de editare a imaginilor disponibile și cu siguranță merită încercat.

Există, de asemenea, un bonus suplimentar pentru utilizatorii Dropbox: Pixlr vă permite să editați fotografii direct din Dropbox, fără descărcarea sau transferul de fișiere cu consum redus de timp. Puteți edita complet imaginile din cloud.

UTILIZAȚI PIXLR

Deci, care este cel mai bun software gratuit de editare foto pentru tine?

Software-ul gratuit de editare a fotografiilor nu înseamnă că trebuie să compromite opțiunile de retușare. Există multe programe acolo pentru a satisface cele mai multe tipuri de nevoi fotografice.

Înainte de a descărca, luați în considerare ce doriți să faceți cu software-ul pentru dvs. 

Software-ul de editare a fotografiilor

Leave a reply